Skip to content
arrow-alt-circle-up icon

Cyber Incident Call

arrow-alt-circle-up icon

00800 1744 0000

arrow-alt-circle-up icon

Kim-Elman
In The News

Northwave intar den svenska marknaden och rekryterar expert från RISE

 
Northwave Cyber Security, en aktör inom cybersäkerhetslösningar med huvudkontor i Nederländerna, tillkännager sin expansion till den svenska marknaden samt rekryteringen av Kim Elman, cybersäkerhetsexpert från RISE, Research Institutes of Sweden.
 

Jag hoppas att min erfarenhet av att etablera nya verksamheter, tillsammans med min expertis och förankring inom branschen, kommer att bidra till ett säkrare och mer motståndskraftigt digitalt Sverige. Med min bakgrund inom ledning av tillämpad forskning och samarbete över olika sektorer vill jag stärka Northwaves innovationsförmåga och möjliggöra ännu större värdeskapande för våra kunder, säger Kim Elman, country manager på Northwave.

Sedan 2021 har Kim etablerat Centrum för cybersäkerhet på RISE och har dessförinnan arbetat med cybersäkerhetsbolag i uppbyggnads- och tillväxtfas. Han har också haft en deltidsanställning vid Försvarsmaktens förband för psykologiska operationer mellan åren 2016-2022. Med en kandidatexamen i statsvetenskap från Försvarshögskolan, en Executive MBA från Handelshögskolan i Stockholm samt en CISSP-certifiering från ISC2, kommer Kim att leda anpassningen och implementeringen av Northwaves cybersäkerhetstjänster.

Som det framgår av National Cyber Security Index är Sverige det femte mest digitaliserade landet i världen men rankas sextonde i IT-säkerhet. Genom att vara närvarande i Sverige uttrycker vi vårt långsiktiga åtagande att bidra med ett holistisk perspektiv till styrelserummen hos svenska företag. Vi tror att vi kan hjälpa dem att fatta smartare beslut och operationalisera dessa för att skydda sin digitala resa och få kontroll över hanteringen av cyberrisker. Vi tror att Kim kommer att vara rätt person att hjälpa oss att förmedla vårt värde till våra respekterade svenska kunder,” säger Marc De Jong Luneau, VP och general manager Nordics på Northwave Cyber Security.